Fűkaszálás

Az elhanyagolt, kertekben, szántókon hamar úrrá lesz a káosz. A nem gondozott fűben kihajtanak a gazok, elvadul a növényzet. Ennek helyreállítását fűkaszálással, gépi fűkaszálással, bozótírtással, szárzúzással, a telek megtisztításával tudjuk orvosolni, valamint fontos folyamat még a parlagfű mentesítés is!

A Fűkaszálást késsel és / vagy damillal végezzük, a növények szárvastagságától függően

A fűkaszálást ajánlott mihamarabb elvégezni

A kaszálást ajánlott minél előbb elkezdeni, hogy a nem kívánatos allergén gyomnövények ne tudjanak megerősödni, legrosszabb esetben elmagzani. Magyarországon a parlagfű szezon időjárástól függően július és október közé tehető. Ez azt jelenti, hogy ezen és sok más allergén növény ebben az időszakban kezd virágozni, ontani a polleneket. Amennyiben eddigre hagyjuk az első kaszálást, számolni kell annak a kockázatával, hogy a növény elmagzik, és a következő évben sokkal rosszabb lesz a helyzet. A területet egy évben „fertőzőtségtől” függően 2-4 alkalommal illik tarra vágni. Ezzel megelőzhető az elmagzás veszélye, továbbá hozzájárulunk ahhoz, hogy akik allergiásak kevésbé szenvedjenek. Cégünk nagy teljesítményű gépekkel dolgozik, damilos és késes technológia alkalmazásával.

BOZÓTIRTÁS: 8 Ft/nm áron

Manapság a családi házak nagy részében megtalálhatók már kiváló minőségű fűnyíró eszközökhöz, azonban a nagyobb területek, illetve az elbúrjánzott, túlnyomóan gazzal borított területek rendbe tételét érdemes szakemberekre bízni, ugyanis az erősen gazos terület sok veszélyt rejt magában. Ilyen problémák lehetnek a letört, megbúvó ágak, a nagyobb méretű kövek, illetve az elhagyott szemét is. A szakképzett, tapasztalt szem gyorsan felismeri az ilyen veszélyhelyzetet, és nagyobb eséllyel elkerüli a balesetet.

A fűkaszálás menete

Fűkaszálás alatt a kívánt terület teljes lágyszárú növényzetét levágjuk. Ilyenkor általában 2-10 cm-t hagyunk a talajtól számítva. A fűkaszálás elvégzésével a kezelt terület esztétikusabb lesz, melyen a közlekedés is könnyebbé válik.

A fűkaszálási, bozótirtási munkálatok hatékonyabbak és gyorsabban elvégezhetők, ha megfelelő szerszámokkal dolgozunk. Csapatunk korszerű gépeket használ, így Önnek a kerti gépek megvásárlásával sem kell törődnie. Igény szerint a levágott zöldhulladék összegyűjtését és elszállítását is elvégezzük, így Önnek semmi utólagos teendője nem marad.

fűkaszálással helyreállíthatók az elhanyagolt zöld területek